Viu i descobreix l'Encamisada

L'Encamisada Falset (Priorat)

Inici / Activitats / Viu i descobreix l'Encamisada
Viu i descobreix l'Encamisada
Viu i descobreix l'Encamisada
Viu i descobreix l'Encamisada

Què farem?

Molts podrien pensar que l'Encamisada de Falset és igual que uns Tres Tombs de Sant Antoni Abat de la resta de Catalunya, però no és així. A banda de la festivitat de Sant Antoni els falsetans i falsetanes celebren una altre gesta molt especial, la commemoració de la de la victòria del poble contra les tropes invesores. Sabeu com ho van aconseguir? D'una forma ben curiosa!

Els falsetans i les falsetanes es van camuflar entre la boira gràcies a les camines blanques que portaven i d'aquesta manera aconsgeuien que l'enemic no els veigués, fet que els hi va donar una gran victòria. Avui en dia, els veïns de Falset recorden aquesta gran gesta vestits amb el vestit tradicional i les camises blanques de punt. Una festa per reviure la història, per aprendre i per emocionar-nos amb aquelles històries personals que acompanyen aquesta gran gesta.

Comenceu de bon matí (h30) amb la benedicció dels animals a la plaça de l'Esglèsia i l'esmorzar. Seguiu amb la reunió de l'Encamisada al Celler Cooperatiu de Falset i la desfilada fins a l'esglèsia. I per últim, la ballade de la Jota de Falset i la benedicció dels Panets de Sant Antoni Abat. Un matí atapeït d'activitats per descobrir l'essència d'aquesta festa declarada Festa d'Interès Nacional.

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!