Visita al Castell d'Escornalbou

Fira de capons, aviram i motius nadalencs. Valls (Alt Camp)

Inici / Activitats / Visita al Castell d'Escornalbou
Visita al Castell d'Escornalbou
Visita al Castell d'Escornalbou
Visita al Castell d'Escornalbou

Què farem?

Escornalbou ens endinsa en una època en què la burgesia benestant va habilitar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Va ser llavors, concretament el 1911, quan Eduard Toda va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el va restaurar amb total llibertat.

La visita ens permetrà conèixer l'ambient d'una casa benestant de principis de segle XX, on s'hi van reunir les principals figures de la Renaixença. A les diferents estances encara hi queden mostres de les col·leccions que Toda va reunir durant els seus viatges. Toda va ser vicecònsol a Macau, Hong Kong i Shangai, i cònsol a Egipte. Va aprofitar aquestes experiències per conèixer diferents cultures. Es va interessar de manera especial per l'antic Egipte: va participar en les excavacions de Tebes i va reunir una col·lecció privada d'art egipci que va cedir al Museo Arqueológico Nacional de Madrid i al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Algunes peces ens descobreixen també l'interès que la Renaixença va despertar per la història de Catalunya i, de manera especial, pel monestir de Poblet.

Enmig de la peculiar interpretació que Toda va fer de l'antic conjunt, s'entreveuen les restes del monestir. Fundat el 1153, el monestir de Sant Miquel d'Escornalbou va ser el centre de la baronia que reunia els pobles de Duesaigües, Riudecanyes, Vilanova d'Escornalbou, l'Argentera, Colldejou, Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella.

Toda va preservar-ne alguns elements, com l'església i el claustre, malgrat que el va reformar per convertir-lo en un jardí des d'on es pot gaudir d'una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!