Escapada a Uriçada Popular

Escapada a Uriçada Popular

Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

Inici / Destins / Escapada a Uriçada Popular
Tancar

Sabíeu que la garoina també es coneix amb el nom d’uriç? Els que n’han tastat alguna vegada asseguren que és com menjar-se un trosset de mar. Es veu que són deliciosos! Aquests animalons recoberts de punxes i de forma rodona són típics de les costes rocoses mediterrànies. Aquí a Catalunya, tenim la Costa Brava que reuneix les condicions ideals per tal que hi visquin els uriços o garoines. La captura d’aquests trossets de mar es fa d’una manera molt peculiar: només està permesa mitjançant la immersió submarina a pulmó, el que es coneix com a apnea, amb l’ajuda d’un estri ja que tenen punxes!

En un poblet de l’Empordà, a Sant Feliu de Guíxols, celebren una uriçada popular que s’escau amb un dels moments bons de la temporada de consum d’aquests animals. Aquesta celebració es duu a terme als Jardins Juli Garreta, que són un magnífic balcó natural amb vistes a la badia de Sant Feliu. Els uriços que se serveixen – acompanyats d’una copa de cava - han estat capturats la nit anterior, cosa que significa que són d’allò més frescos. Una novetat d’aquest any és que pels nens i nenes hi haurà uriços de xocolata perquè ells també puguin posar-se les botes com els pares!

Escapa’t a la uriçada popular de Sant Feliu de Guíxols i descobreix que aquesta població no només és música, sinó que també és gastronomia!

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!