Inici / Blog / TOP 10 d’experiències gastronòmiques
Últimes entradesLlistat d'entrades

TOP 10 d’experiències gastronòmiques

Fes el salt al fast food i deixa’t seduir per l’slow food!

A Catalunya tenim la gran sort de poder presumir de moltes coses, una d’elles la cuina tradicional catalana. És una cuina referent a la zona del Mediterrani i no és pas per a menys tenint el Trinxat de la Cerdanya, el pa amb tomàquet, els calçots de Valls, la Llonganissa de Vic, la botifarra amb seques i molts d’altres plats. Tenim una cuina extraordinària, uns productors que freguen l’excel•lència i no obstant això, el dia a dia ens deixa mitja hora escassa per dinar ràpid.

Per fugir del fast food i endinsar-vos en la cultura del slowfood us presentem una selecció de productors locals que us sorprendran! Hem escollit unes experiències gastronòmiques originals i úniques, que us permetran seguir al mil•límetre la traçabilitat de tot allò que us posaran al plat. Volem que, un cap de setmana qualsevol, amb una companyia agradable, destineu el vostre temps a assaborir tots i cadascun dels matisos d’aquestes experiències que hem seleccionat.

Pels amants del bon vi… l’experiència de Nulles al Camp de Tarragona
Una visita nocturna al celler modernista. Entaulats sota les arcades que fa dècades que sostenen aquesta catedral del vi. Els ulls tapats per assaborir al màxim les textures, sabors i aromes d’un sopar sensorial excepcional. La música i l’ambientació, arrodoneixen l’experiència.
“Una manera singular i lúdica de conèixer el secret que s'amaga darrera de cada ampolla. Una experiència sensorial que busca despertar-nos cada un dels cinc sentits.”

Pels amants del mar… l’experiència Musclàrium a la zona del Delta de l’Ebre
Una oportunitat per descobrir on es produeixen i es crien les joies de la badia del Delta. Ideal per tastar els millors musclos i les ostres més apreciades del país acompanyades dels vins i caves que més en potencien el sabor.
“És un àgora de sabors. Permet descobrir els sabors del mar i gaudir de les joies de la badia. Un autèntic plaer per als sentits”.


Pels paladars més selectes…l’experiència Caviar Nacari a la Vall d’Aran
Tasta un caviar elaborat seguint el mètode tradicional dels que més en saben: els mestres iranians. Als peus d’aquestes valls del Pirineu es pot degustar el caviar i la carn d’esturió maridant-ho amb una copa de cava. Una veritable delícia pel paladar.
“Una experiència inoblidable per aprendre la complexitat d’aquest procés artesanal del qual neix un dels millors caviars d’Europa”.

Pels paladars mariners … l’experiència d’assaborir Garoines i Gambes a la Costa Brava
Per assaborir les millors gambes de Palamós i descobrir la màgia de les garoines. Amb un toc de tramuntana i les illes Medes de fons. A bord d’un vaixell de pesca tradicional. Un mar de sensacions que t’envaeix i et fa gaudir del mar d’una manera única.
“Per gaudir intensament del nostre mar, res millor que un tast de garoines o de les famoses gambes de Palamós a bord d'un vaixell centenari, fondejat en un paratge de la Costa Brava”

Pels amants del formatge amb personalitat… l’experiència formatgera de Taüll
Saps aquells formatges que només posar-te’ls a la boca notes una explosió de gust brutal? Només es poden fer amb una llet excepcional, que s’obté d’unes cabres que pasturen al Pirineu, allà on la natura marca el ritme. Aquest formatge s’ha d’assaborir amb dos sentits: l’olfacte i el gust. El formatge més genuí del Pirineu no et deixarà indiferent.
“Són uns formatges que transmeten als sentits de qui els tasta el paisatge, les olors del territorio i els gustos”.

Pels paladars més carnívors… l’experiència de degustar xai ecològic l’Astrol a la Garrotxa
Un dels millors xais ecològics del país es troba pasturant en prats verds entremig de volcans. La textura de la seva carn és única, fruit d’un creixement lent, natural, sense forçar res. Després de tastar aquest xai, no en voldràs cap altre.
“És un xai molt bo. Exquisit. D’un sabor que sedueix tot aquell que el tasta. Us costarà trobar-ne un d’igual de bo”.

Per aquells que tenen un olfacte d’allò més fi… experiència tofonaire a la Catalunya Central
Encara no tindreu el plat a la taula i ja en gaudireu. L’art de buscar tòfones és pura màgia. Una màgia que comença al bosc enmig de natura i terra i acaba al plat amb una explosió de sabor. Quan us posareu la primera cullerada a la boca, la sensació serà extraordinària.
“Viu una experiència de tòfones. T endinsem en aquest món ple de misteris, mites i llegendes del 15 d’ abril al 15 d’agost i de l’1 de desembre al 15 de març."

Pels amants del bosc i la natura… experiència boletaire al Prepirineu
Assaboreix un plat fet amb els millors bolets de temporada a un ritme natural. Primer cal sortir a trobar-los. A poc a poc, sense pressa, interpretant les pistes que ens dóna la natura per saber on són. La sorpresa i emoció de descobrir-ne un d’amagat i veure que un tros més enllà n’hi ha un altre.
“Vine, busca i coneix. Descobreix quin tipus de bolet és i diferencia’l dels altres. Aprèn enmig de la natura, desconnecta mentre t’ho passes bé. Finalment, degusta’ls”.

Pels que busquen la millor llonganissa de Catalunya… experiència a la Plana de Vic
L’hem buscat per a vosaltres i l’hem trobat. A Casa Riera Ordeix la fan com s’ha fet sempre, seguint el mètode tradicional, el de casa, el de tota la vida. Segurament per això, la seva llonganissa és excel•lent. Comproveu-ho en primera persona.
“La nostra llonganissa és la única on el procés de curació es fa en assecadors de fusta de 166 anys d´antiguitat que li donen un bouquet únic”.

Pels que volen gaudir d’un dels productes més antics de la mediterrània …experiència d’oleoturisme a la Terra Ferma
Suau al paladar i de gust intens. D’un daurat brillant. Elaborat amb les millors olives de la collita. Els grecs i els romans ja adoraven el bon oli. Una proposta per redescobrir aquest or líquid que és una de les joies de la dieta mediterrània. Una proposta per aprendre a apreciar-ne la textura, el sabor i l’aroma com mai ho has fet fins ara.
“D’una qualitat extraordinària. Garantim la traçabilitat de l’oliva des de l’olivera fins que arriba al plat del consumidor. Tot el procés d’elaboració es duu a terme amb una gran consciencia ambiental”.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari
El teu email no serà publicat ni divulgat. * És necessari omplir tots els camps.