Inici / Blog / Sabies que el Delta és una de les zones més humides de la Mediterrània?
Últimes entradesLlistat d'entrades

12 Setembre /

Nova temporada / 0 Comentaris

Sabies que el Delta és una de les zones més humides de la Mediterrània?

Anna Giménez, Tinenta d’Alcalde i Regidora de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural de Deltebre, ens explica què l’enamora del seu municipi

Com és per a tu un dia ideal? Tothom té un estereotip de dia ideal. És allò que li agradaria fer un dia qualsevol si no hagués d’anar a treballar. És allò que li agradaria fer qualsevol dia perquè és una cosa que el fa feliç i l’omple. Us heu preguntat mai com canviaria el vostre dia ideal si enlloc de viure en un lloc de platja visquessiu en un lloc de muntanya? I si enlloc de viure en un petit poble us despertessiu en una gran ciutat? Un dia ideal per a l’Anna comença amb despertar-se “amb la música de la natura”. Com que viu al camp això li és ben fàcil. Li agrada agafar la bicicleta i “deltejar”. El seu dia ideal continua amb un bon àpat en família mentre conversen “d’això i d’allò” i continua amb les “paraules escrites d’un bon llibre llegides amb la calma que li regala l’entorn”: el Delta i l’Ebre.

Des de fa un parell d’anys que l’Anna Giménez encapçala la regidoria de Deltebre que organitza la Festa de la Sega de l’Arròs. L’escenari d’aquesta festa és la finca de la “Bombita”, situada al mig del Delta, envoltada d’una riquesa paisatgística i una fauna úniques. “El visitant s’apropa a un espai singular: hectàrees de llacunes on diferents tipologies d’aus recalen plàcidament, la brisa d’un Delta que diu adéu a l’estiu. Camins de terra bordejant aquests espais i als que s’accedeix amb visites guiades per guies amb els seus carruatges dirigits per cavalls”, ens explica l’Anna. I no només això, sinó que també es pot gaudir de passejades pels porxos, els molins d’arròs, els magatzems i la casa dels amos.

La Festa de la Sega de l’Arròs de Deltebre no només es pot veure, sinó que també es pot viure. Aquells que ho volen poden “entrar als arrossaras i atrevir-se a segar amb la guia i ajut de les pageses i pagesos”. En definitiva, és una d’aquelles festes que tant ens agraden a ONVAIG.CAT perquè es poden viure com a part activa i ser-ne protagonistes. Els nens i nenes viuran la festa des de l’escola, participant en unes jornades en les quals aprendran les tasques tradicionals relacionades amb l’arròs. “Integrant els més joves i fent-los partícips de la festa” s’assegura el relleu generacional.

Deltebre té la sort de ser un municipi situat en “una de les zones més humides de la mediterrània”: al mig del Delta de l’Ebre. És un indret ple d’espais oberts “on la llum dibuixa paisatges canviants cada estació”. És una amalgama de platges verdes i urbanes. També és tot un paradís pels ornitòlegs ja que “és una zona de trànsit de les grans migracions entre continents”. Però els meravellosos paisatges no són l’únic atractiu de la zona. Si us hi deixeu perdre heu d’assaborir al màxim la seva cuina, una amalgama de marisc, peix, caça, angules i anguiles.

L’Anna ens ha confessat que el seu lloc preferit de Deltebre és “el Far de la Punta del Fangar, des d’on es pot ensumar mar mentre arriba un nou dia”. Totes aquelles persones que visiten el municipi amb la “curiositat de descobrir un lloc únic” gaudiran d’un bon exemple de convivència entre “un espai fràgil com és el Delta i d’un component humà imprescindible per a mantener l’ecosistema”.

Si us heu quedat amb ganes de trepitjar Delta, sentir el mar de fons i voleu tastar un molt bon arròs: Deltebre i la seva gent us esperen.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari
El teu email no serà publicat ni divulgat. * És necessari omplir tots els camps.