Inici / Blog / Quedeu-vos amb el seu nom
Últimes entradesLlistat d'entrades

18 Setembre /

General / 0 Comentaris

Quedeu-vos amb el seu nom

Us descobrim un tarragoní enamorat de Tarragona, la cultura i el cinema

Les Festes de Santa Tecla de Tarragona. Abans de tenir l’oportunitat de descobrir aquesta celebració a través de la lupa d’ONVAIG.CAT, aquesta lupa que ens permet veure allò que a primer cop d’ull no es veu; havia conegut Santa Tecla de la mà d’un tarragoní enamorat de la cultura i de Tarragona. L’Adrià Guxens és una persona molt curiosa. De fet, ho és des que era un marrec. L’apassionava i l’apassiona observar el seu entorn i, sobretot la gent.

Aquest nen tan curiós va endinsar-se en el món de la música de ben menut. Molt sovint s’inventava històries amb les figueretes de Playmobil i Lego. També li agradava dibuixar monstres i éssers fantàstics. (Quan vaig conèixer l’Adrià a la facultat de periodisme, tenia els apunts plens de gargots i de personatges dibuixats). Dibuixava i també escrivia. Primer van ser poemes i contes curts. Amb només 13 anys ja va acabar la seva primera novel•la de ficció. Després d’aquesta n’han vingut d’altres, totes elles inèdites (tan sols alguns companys de periodisme hem tingut la sort de llegir-les). Els guions de cinema de l’Adrià van arribar el 2012, quan va començar a rodar els seus primers curts.

El cinema li cridava l’atenció perquè “és l’art que ho barreja tot”. Havia realitzat un curs de doblatge i quan va marxar a estudiar a California el 2012 no va deixar escapar l’oportunitat de tastar el món del cinema que li oferia aquella universitat. Diuen que els trens només passen una vegada i l’Adrià s’hi va enfilar. “Allí vaig descobrir la meva verdadera vocació. Des de llavors, tot el que he fet ha anat encaminat a seguir creixent dins l’àmbit cinematogràfic”, ens explica.

L’Adrià sempre va carregat. Sempre porta a sobre una ampolla d’aigua, un paquet de mocadors i les seves ulleres. Li agrada escriure de nit, als matins li costa més. S’inspira amb llibres, pel•lícules i música. També li agrada escoltar el mar i passejar per la platja al capvespre. Li agrada passejar pels carrerons del casc antic de Tarragona. Sempre que hi va aprofita per ramblejar amb els amics i asseure’s en una de les moltes terrasses que hi ha a prendre un cafè, un gelat o una cervesa. Si hagués d’escollir un lloc de Tarragona per asseure-s’hi a escriure el seu proper guió, escolliria una terrassa de la Plaça del Fòrum o de l’Antiga Audiència. L’Adrià és un enamorat de les places i els carrers del casc antic de Tarragona. També li agraden molt els clàssics Balcó del Mediterrani, l’Amfitreatre, la Catedral i el Pla de la Seu. Tarragona l’ha vist créixer i a dia d’avui viu a Barcelona. Sovint es perd pels carrers del Gòtic i el Born. Té pendent viure a Nova York una temporada i visitar el Japó i la Xina per impregnar-se de la cultura asiàtica que tant li agrada.

És força habitual trobar-se l’Adrià amb un llibre entre mans. Li agrada molt la literatura fantàstica i, com no podia ser de cap altra manera, Joc de Trons l’ha captivat. “És un punt i a part a la història de la literatura de gènere, ha capgirat el cànon”, ens explica. A dia d’avui, el que més estones té entre mans l’Adrià és el curt que culminarà la seva carrera com a director de cinema. Ens ha avançat que és una història que s’emmarcarà dins el món de la música clàssica. Combina aquest projecte amb publicacions a la pàgina web Cinèfil, una pàgina sobre cinema en català.

“M’agrada anar a festivals de cinema”. Durant l’any, sempre que pot s’escapa a diferents festivals de cinema i té previst començar a moure-hi els curts que ha dirigit fins ara. Estigueu ben atents perquè no seria gens estrany que La Puerta, Un instante i Meiying MG-01 triomfessin en algun festival. Quan això passi, des d’ONVAIG.CAT estarem molt contents per l’Adrià i també per tots els que llegiu aquesta entrevista: us haurem descobert un director de cinema amb un talent i un potencial enormes.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari
El teu email no serà publicat ni divulgat. * És necessari omplir tots els camps.