Mostra de l'Havanera Catalana

Mostra de l'Havanera Catalana

Palamós (Baix Empordà)

Inici / Destins / Mostra de l'Havanera Catalana
Tancar

“El meu avi se'n va anar a Cuba a bordo del "Català" el millor vaixell de guerra de la flota d'ultramar. El timoner i el nostramo i catorze mariners eren nascuts a Calella de Palafrugell.” Qui no ha sentit a cantar aquests versos un capvespre d’estiu, a prop de la platja i amb un got de cremat a les mans. Imaginar-se l’estiu a la Costa Brava sense cantades d’havaneres és d’allò més difícil. Fa tants i tants anys que les havaneres i l’estiu van de la mà que una cosa sense l’altra ja no té sentit. A Palamós, al Baix Empordà celebren una cantada d’havaneres extraordinària.

Palamós és el punt mig de la Costa Brava. El port de la vila va ser l’origen del nucli de població primitiu de pescadors. Aquest port ha vist sortir-ne grans quantitats de taps de suro, produits a la industria surotapera de la zona, i també ha vist arribar grans quantitats de gamba vermella de Palamós. Segur que aquests primers pescadors que treballaven al port de Palamós ja cantaven havaneres mentre la flaire del cremat s’estenia per la plaça. Les havaneres són un gènere musical nascut a Cuba al segle XIX però que va triomfar a la península, sobretot a la costa catalana.

Des d’ONVAIG.CAT volem que puguis gaudir de la cantada d’havaneres i de l’estada a Palamós, per això t’hem preparat un cap de setmana farcit d’activitats perquè puguis escollir les que més t’agradin!

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!