Classe magistral sobre la matança del porc

Escapada a FiPorc Riudellots de la Selva (La Selva)

Què farem?

Els que hem nascut i viscut a pagès encara recordem la festa de la matança del porc. Era la festa gran de casa, aquella que reunia tiets, cosins, padrins i fins i tot veïns! Els més petits jugàvem a fet i amagar per la casa mentre els més grans treballaven de valent des de ben d'hora al dematí. De feina no en faltava pas mai i de mans mai en sobraven! Quan ens fèiem una mica grans ja ens tocava deixar els jocs i ajudar i, sobretot, aprendre'n molt!

Riudellots ens proposa reviure aquells moments a través de la seva fira del porc, l'anomenada FiPorc. A més, en un espai especialment adequat, persones expertes ens explicaran com fer cada un dels processos de la matança i elaboració dels diferents productes.

10.20 h Elaboració de greixons
10.40 h La carn de perol
11.00 h Embotir botifarres, fuets i llonganisses
11.20 h Preparació de lloms, baiones i pernils
12.15 h Especejament del porc
12.55 h Elaboració de greixons
13.15 h La carn de perol
13.35 h Embotir botifarres, fuets i llonganisses
13.55 h Preparació de lloms, baiones i pernils