Inici / Blog / La pell és el mirall de la nostra salut
Últimes entradesLlistat d'entrades

06 Juliol /

General / 0 Comentaris

La pell és el mirall de la nostra salut

Descobreix Llum de Lluna, del bosc a la pell

Ara que ja tenim la calor aquí és habitual posar-se crema solar. També hi ha qui durant tot l’any fa servir un reguitzell interminable de cremes i cremetes: que si per les arrugues, que si aquesta hidrata més o l’altra és exfoliant. Ara bé, ens hem aturat mai a mirar amb atenció què porta cada una d’aquestes cremes o productes? Fa uns anys, les nostres rebesàvies no tenien ni una desena part d’aquests productes i també se les enginyaven per protegir-se del sol, de les trompades, hidratar-se i un grapat de coses més. I, com ho feien? Doncs amb productes naturals. Coneixien bé les propietats de moltes plantes i les utilitzaven per cuidar-se i combatre possibles malalties.


L’equip d’ONVAIG.CAT vam descobrir un projecte fascinant que es dedica a elaborar cosmètica slow, biodinàmica i vegana, una cosmètica que en ple segle XXI té molts punts en comú amb les cremes i ungüents de les nostres rebesàvies. SLOW perquè “cada producte està formulat amb el mínim de matèria prima possible per generar el mínim d’impacte al medi i que les elaboracions són de petits lots”. BIODINÀMICA perquè “que l’elaboració de cada producte, la preparació de la matèria prima i la recol•lecció de les plantes està feta seguint el cicle llunar pel benefici vibracional i energètic que ens aporta anar en sintonia amb la lluna. Totes elles provinents de l’agricultura ecològica”. I VEGÀ perquè “per a fer els productes no s’utilitza cap producte que provingui dels animals, per ètica, tot és 100% vegetal”.


Aquest projecte és Llum de Lluna i va néixer fa temps de la curiositat per les plantes medicinals, l’aromateràpia i la cosmètica natural que tenia la Judith. Més endavant, quan va néixer el seu fill, “les ganes de trobar alternatives saludables i naturals per a ell” van acabar de donar-li l’empenta necessària per arrencar l’aventura. Llum de Lluna, del bosc a la pell. Senzill, clar, transparent i directe. La Judit recol•lecta les plantes al bosc i les converteix en fitoextractes. Després ho barreja amb olis vegetals, olis essencials i aigua destil•lada per elaborar els productes finals. “Els més apreciats que tinc són l’oleat de calèndula, el d’hipèric, una barreja especial amb diferents herbes per a l’oli d’hivern, l’alcoholatura d’espígol, turboextracte de romaní... i molts olis vegetals i essencials purs que són autèntiques joies!”.


“La idea de fer un producte Llum de Lluna neix de la pròpia necessitat de tenir aquell producte a casa, tret d’algun que ha nascut per necessitat aliena. Llavors és quan em poso a estudiar, a repassar apunts, buscar informació de propietats, de la pell... i vaig formulant fins a arribar al que em convens. Hi ha productes que de seguida els aconsegueixo però n’hi ha d’altres que hem costen molts experiments per trobar-los-hi el cos i la sinergia adequada”. Crear un producte no és senzill i la Judith inverteix moltes hores en l’estudi de les propietats de cada una de les plantes i en trobar la fórmula que permet potenciar al màxim les propietats beneficioses per a la salut d’aquell producte fent-ne servir la quantitat mínima. La crema facial de Mosqueta (aporta suavitat a la pell, li permet respirar i descansar) i l’Oli d’Hivern (serveix per aplicar al pit i a l’esquena durant processos gripals, refredats, tos i mucositats) són els productes de Llum de Lluna que més èxit tenen. Actualment són moltes les mares joves que s’interessen pels productes de la Judith ja que volen cuidar els seus nadons amb productes naturals lliures de tòxics.


La cosmètica que elabora la Judith és “la cosmètica que s’ha fet tota la vida a les cases i la que fan molts artesans”. Aquesta cosmètica cada cop té més adeptes ja que la gent pren consciència dels productes que es posen a la pell. És com si el pas de conscienciar-se sobre l’alimentació que ja està més generalitzat, s’estengués en l’àmbit de la cosmètica. “No pensem massa en que el que ens posem a la pell, en un moment o altre, acaba en el reg sanguini i d’allà es distribueix per tot el cos”, ens explica la Judith (i té tota la raó del món!). “Potser si la gent sapigués que la cosmètica convencional treballa amb derivats del petroli s’ho pensarien dos cops a fer-los servir”. A més a més, la publicitat voraç de la indústria cosmètica ens fa creure que necessitem mil i un productes a l’armari de casa per cuidar-nos i estar radiants. Tot això no és cert, ja que “si ens alimentem i hidratem bé i tenim una bona salut emocional i mental la nostra pell brillarà sola. La pell és el mirall de la nostra salut.”


Si espiéssim per un foradet l’espai on la Judith elabora les seves cremes i productes, a molts ens recordaria el laboratori de l’escola. Varetes de vidre, pipetes de vidre, gots de precipitat, bàscula de precisió, percolador, termòmetres, batedora i pots de vidre. “El que no hi pot faltar són les tisores de podar i la cistell”. La màgia i l’essència de Llum de Lluna comença a la natura, al BOSC i després de passar per les mans i el coneixement de la Judith, passa a la PELL i la cuida i la millora.

Així que ja ho sabeu weekenders d’ONVAIG.CAT: cal cuidar-se per dins però també per fora! L’ampli assortit de cosmètica de Llum de Lluna us hi pot ajudar. A través de la seva pàgina web podeu descobrir els seus productes i gaudir-ne!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari
El teu email no serà publicat ni divulgat. * És necessari omplir tots els camps.