Inici / Destins / La Corrida
Tancar

Diu la llegenda que era un gran amic dels animals. Quan se’n trobava algun de ferit, el recollia i el guaria. Això és el que precisament va fer amb un porquet. L’animaló per mostrar-li el seu agraïment va decidir acompanyar-lo durant la resta de la seva vida. Mai més el va deixar sol. És per això que es diu que és el patró dels animals de peu rodó i també dels animals domèstics. Encara no sabeu de qui parlem? Parlem de Sant Antoni Abat, conegut també com Sant Antoni del Porquet. A molts pobles de Catalunya se celebren festes en honor a aquest sant. En el cas de la localitat berguedana de Puig-Reig, aquesta festa s’anomena la Corrida.

La Corrida té més de tretze dècades d’història i gira entorn el món dels cavalls, els carros, l’embotit i productes elaborats del porc. Cada any s’escullen tres banderers per la festa: un pels cavalls, un per les mules i un pels rucs. És tradició celebrar curses de cavalls i raids durant la corrida. També es duen a terme espectacles de tir i d’arrossegament on es mostren les habilitats dels animals i dels seus amos. Un dels elements estrella de la Corrida és el joc de les cintes. Aquest joc es fa durant la cercavila i consisteix en què els genets dels cavalls han d’aconseguir endur-se unes anelles que pengen del capdavall d’unes cintes de colors mentre van muntant, sense parar.

Aprofitant la visita a Puig-Reig també podreu descobrir la història de les colònies tèxtils que en el seu dia van ser un dels motors econòmics del municipi i de la comarca.

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!