Fira del Bestiar de Peu Rodó

Fira del Bestiar de Peu Rodó

Del 13 al 15 Novembre Salàs de Pallars (Pallars Jussà)

Inici / Destins / Fira del Bestiar de Peu Rodó
Tancar

La Fira de Peu Rodó de Salàs de Pallars ha estat una fira històrica, de les més importants del Pirineu Català pel que fa a la comercialització de bestiar. Després de 30 anys desapareguda, l'any 2005 els veïns i veïnes de Salàs de Pallars tornaven a impulsar la remomeració de la fira amb desenes d'activitats històriques i culturals que ens permeten rememorar i descobrir la història de l'època.

La baixa Edat Mitjana va ser una època de desenvolupament econòmic i comercial a Europa. Sota aquest escenari de creixement econòmic i sota el mandat de Pere III el Cerimoniós, l'any 1380 el noble de Pallars va demanar l'autorització per celebrar la Fira de Peu Rodó de Salàs de Pallars. El rei li va donar el permís per celebrar-la durant 10 dies. Imagineu-vos quina fira més llarga!

No va ser fins als segles XVIII i XIX que la fira de Salàs va esdevenir un referent pel país i va gaudir de la seva màxima esplendor. Francisco de Zamora, al passar per Salàs el 10 d’octubre de 1788, va apuntar en el seu diari que “hay feria de ganado famosa, y para recogerlo hay cuarenta corrales en que pagan por mula 4 pesetas, y dan paja”. Abans de la Guerra Civil, la fira de Salàs de Pallars era una de les fires de referència del país i s'hi venien entre 7.000 i 4.000 caps de bestiar.

A dia d'avui, al llarg dels dos dies que se celebra la rememoració històrica, diferents personatges de l'època de màxima esplendor de Fira ens expliquen què hi va passar en aquell petit poblet del Pirineu, durant tants i tants anys.

L'escapada ideal, amb tots els serveis

Escapada a la Fira del Bestiar de Peu Rodó Salàs de Pallars

Imatge Escapada a la Fira del Bestiar de Peu Rodó

QUÈ INCLOU

- Descobreix els sabors i la història de la Pobla de Segur!
- Visita les botigues històriques de Salàs de Pallars
- 1NIT d'allotjament en hotel 3/4* a escollir segons disponibilitat en el moment de la reserva.
(Transport entre activitats i àpats no descrits anteriorment a càrrec del client. MINIM 2 ADULTS)
QUÈ FAREM
  • 59,00€

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!