Fira de la Ramaderia i Artesania

Fira de la Ramaderia i Artesania

Del 30 Abril al 02 Maig Rasquera (Ribera d'Ebre)

Inici / Destins / Fira de la Ramaderia i Artesania
Tancar

Sabríeu dir-nos quin municipi de la Ribera d’Ebre es coneix per tenir una raça de bestiar autòctona i també per tenir un gremi d’artesans que fa meravelles amb la pauma? No sabeu de quin lloc us parlem? Us donarem un parell de pistes més. Tenen un balneari situat al capdamunt d’un cingle que va servir d’hospital per al bàndol dels republicans durant la Guerra Civil. També us podeu deixar perdre per la teixera del municipi, que sembla un bosc tret dels contes de fades i desprèn una màgia especial.

El municipi que aglutina tot aquest grapat de cosetes sorprenents és Rasquera. Si mai us topeu amb una cabreta de color blanc, amb unes orelles grans, caigudes i dirigides cap endavant, que a més a més té unes banyes grans, fortes i que fan tirabuixons, no tingueu pas cap dubte que és una cabra de Rasquera! Aquestes cabretes no es crien trancades en un corral sinó que corren lliures per la muntanya. Si algun cop us arriba a parar a les mans un cabàs, una cistella o un sarró fet de pauma, molt provablement l’hagi elaborat un artesà de Rasquera. El treball de la palma del margalló és molt típic del municipi; de fet, és un dels pocs reductes que en queda a dia d’avui.

Per descobrir aquesta màgia tan pròpia de Rasquera us animem a visitar la Fira d’Artesania i Ramaderia del poble! T’hi escapes?

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!