Festa TOCA-SONA de Taradell

Festa Toca-Sons Taradell (Osona)

Inici / Activitats / Festa TOCA-SONA de Taradell
Festa TOCA-SONA de Taradell

Què farem?

El dia 25 es fan els actes centrals de la festa. Al matí es pot gaudir del mercat del segle XVII i a la tarda abans de començar la festa hi ha jocs per la canalla i sardanes a la plaça de les Eres. Pels volts de les 7 de la tarda arriba el moment més esperat, en Toca-sons entra a la vila i amb la seva aparició es desvetlla el secret més ben guardat de tota les festa, es descobreix quin és el vilatà que representa al bandoler.

A partir d'aquest instant els trets dels trabucs, l'olor de pólvora i les malifetes dels bandolers s'apoderen de la vila. Després de realitzar diverses actuacions pels carrers del poble i irrompre a diversos comerços en Toca-sons serà capturat i jutjat. El judici és una escena molt concorreguda i ens desvetllarà les dues darreres incògnites, si serà innocent o culpable i en el cas de ser condemnat culpable si serà penjat a la forca o aconseguirà escapar.

Un dels complements de la Festa d'en Toca-sons és el mercat del segle XVII. Aquest s'ubica a la Sagrera i ens mostra a través dels firaires i artesans oficis d'aquella època. Any rere any el mercat agafa un volum de participació més important.

Els sometents, els trabucaires, els firaires, la pólvora i sobretot el públic creen un lloc idoni per ambientar-nos en el temps i poder esperar amb força l'arribada del bandoler.

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!