Festa dels Indians

Festa dels Indians

Del 30 Abril al 02 Maig Arenys de Mar (Maresme)

Inici / Destins / Festa dels Indians
Tancar

“Quina petita pàtria encercla el cementiri! Aquesta mar, Sinera, turons de pins i vinya, pols de rials. No estimo res més, excepte l'ombra viatgera d'un núvol. El lent record dels diez que són passats per sempre.” Els amants de la literatura segur que coneixeu aquest poema de Salvador Espriu que parla de Sinera. Espriu estava completament enamorat d’Arenys de Mar, de fet, Sinera és Arenys al revés. Qui sap si Espriu estava enamorat de la gastronomia d’Arenys: de les gambes i els calamars. O potser el que més li agradava era com tota la vila es bolcava – i es bolca – amb les celebracions de Sant Zenó i Sant Roc.

Si passegeu per Arenys de Mar veureu que la riera creua el poble de dalt a baix. També hi trobareu un dels ports més importants de la costa catalana. Si hi aneu a la tarda, podreu veure la subhasta de peix que hi fan. Si us passegeu pels carrerons del poble hi trobareu la petjada que hi han deixat els Indians. No sabeu qui són? Potser us sonarà més el nom “americanos”. Els indians són aquells joves que durant els segles XVIII i XIX van marxar a fer les amèriques i, alguns d’ells, van tornar havent fet fortuna. Quan els indians tornaven als seus pobles natals s’hi construïens grans mansions i també solien ser generosos amb el poble. L’indiano arenyenc Xifré Casas va pagar un hospital a Arenys!

Escapeu-vos a Arenys de Mar a la Fira dels Indians, resseguiu la ruta dels indians i descobriu tot el que els ‘americanos’ van aportar a aquest poble costaner!

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!