Festa de la Verema i Desambarcament de Montgat

Festa de la Verema i Desambarcament de Montgat

Alella (Maresme)

Inici / Destins / Festa de la Verema i Desambarcament de Montgat
Tancar

Festa de la Verema

A la recta final de l’estiu, les poblacions i localitats que tenen cultius de vinya es posa en marxa tot un engranatge d’allò més complex que té com a finalitat collir el raïm. Aquest procés s’anomena verema i serveix per produir vi. Segons l’indret on estiguin les vinyes i el temps que hagi fet, la verema serà més aviat o més tard, però sempre es mou entre els mesos de juliol i octubre. Un dels llocs de Catalunya que engega tot aquest engranatge per fer la verema a finals d’agost és Alella, al Maresme.

Alella compta amb un dels Cellers Modernistes més emblemàtics del país, obra de Jeroni Martorell. També hi ha el Casal del Vi d’Alella, un espai que recull un seguit d’objectes relacionar amb les tradicions i feines del vi. Des d’ONVAIG.CAT us convidem a viure la Festa de la Verema i a descobrir com funciona un celler cooperativista i quin procés segueix el raïm des que el cullen fins que es transforma en vi.

La Festa de la Verema d’Alella us espera i el bon vi que hi fan també!

Desambarcament Montgat

La Guerra de Successió va deixar empremta en molts pobles i ciutats del territori català. Alguns d’aquests pobles i ciutats van patir de primera mà els estralls de les batalles entre el bàndol dels Àustria i el dels Borbons. Alguns pobles van quedar totalment saquejats i destruïts. D’altres es van veure obligats a acollir tropes i a mantenir-les. Els soldats anaven tips i descansats mentre la gent passava gana. Moltes persones van deixar casa seva i les seves terres per anar a lluitar amb el bàndol dels Àustria i no tots en van sortir ben parats. L’onze de setembre de 1714 va capitular Barcelona i la guerra es va donar per acabada. L’autogovern de Catalunya, en certa manera, també. Els borbons no van perdonar als catalans que haguessin donat suport al bàndol dels Àustria.

El calendari està ple de dates significatives en el transcurs de la Guerra de Successió. Aquest és el cas de Montgat, que any rere any commemora el desmebarcament de les tropes de la Haia a les seves platges. El 1705, les tropes de la Gran Aliança de la Haia, partidàries de l’arxiduc Carles d`Àustria van arribar a Montgat per oposar-se a la voluntat de l’aleshores rei de França de fer ascendir el seu nét Felip al regne d’Espanya.

Reviu què va passar a Montgat el 1705!

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!