Coneix en primera persona la matança del porc tradicional

Escapada per viure la Matança del Porc Borredà (Berguedà)

Inici / Activitats / Coneix en primera persona la matança del porc tradicional
Coneix en primera persona la matança del porc tradicional

Què farem?

Els que hem nascut i viscut a pagès encara recordem la festa de la matança del porc. Era la festa gran de casa, aquella que reunia tiets, cosins, padrins i fins i tot veïns! Els més petits jugàvem a fet i amagar per la casa, mentre els més grans treballaven de valent des de ben d'hora al dematí. De feina no en faltava pas mai i de mans mai en sobraven!

L'hora de dinar, era aquell moment especial en què es degustava un menjar fet amb mesos de feina i dedicació combinat amb un matí d'esforç i passió per les coses ben fetes. A la tarda, continuava la feina. S'havien d'embotir les llonganisses i cuidar el foc de la caldera. Un cop acabada la jornada, tots asseguts al voltant de la taula i a la voreta del foc, era temps de fer-la petar, explicar històries i llegendes i, sobretot, gaudir en família.

Avui en dia, no queden gaires cases que encara segueixin la tradició però si teniu ganes de reviure-la o descobrir-la per primer cop, us convidem a visitar Borredà. Aquest petit poble de l'Alt Berguedà no us deixarà indiferents!

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!