Combat d'Arbúcies

Combat d'Arbúcies

Del 16 al 18 Abril Arbúcies (La Selva)

Inici / Destins / Combat d'Arbúcies
Tancar

Corria el gener de 1714 quan un regiment borbònic format per 800 homes i 150 cavalls que anaven d’Hostalric a Vic, van fer parada a Arbúcies. Què devia passar perquè a dia d’avui ens hagi arribat el refrany “Arbúcies, gent d’astúcies, mata valons a cop de bastons”. La Guerra de Successió va enforntar dos bàndols. Per una banda els borbònics i per l’altra els austriacistes. Quan els soldats borbònics van arribar a Arbúcies, la gent del poble no va tolerar les humiliacions ni l’abús de poder i autoritat per part dels soldats i van decidir revelar-se. Van decidir organitzar el someten armat i també van avisar els sometents de Sant Hilari, Espinelves i Viladrau.

Quina sorpresa que es van endur els soldats borbònics el matí següent! Quan van reprendre el camí dirección Vic van trobar-se amb el sometents al voltant de les Penyes de Gran Sala i van sortir-se ben escaldats! L’exèrcit borbònic va quedar totalment derrotat en el combat d’Arbúcies. D’aquí en ve el refrany! Uns mesos més tard, a principis d’abril, un exèrcit de 5000 soldats borbònics tornava a Arbúcies i la cremava de cap a cap.

Reviu el combat d’Arbúcies, sentiu-vos part activa de la història i descobriu com era la vida quotidiana a la falda del Montseny al segle XVIII!

L'escapada ideal, amb tots els serveis

Escapada a Combat d'Arbúcies Arbúcies

Imatge Escapada a Combat d'Arbúcies
QUÈ FAREM
  • 112,00€

  • 64,00€

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!