Cantada Havaneres

Cantada Havaneres

Calella de Palafrugell (Baix Empordà)

Inici / Destins / Cantada Havaneres
Tancar

“El meu avi se'n va anar a Cuba a bordo del "Català" el millor vaixell de guerra de la flota d'ultramar. El timoner i el nostramo i catorze mariners eren nascuts a Calella de Palafrugell.” Qui no ha sentit a cantar aquests versos un capvespre d’estiu, a prop de la platja i amb un got de cremat a les mans. Imaginar-se l’estiu de la Costa Brava sense cantades d’havaneres és d’allò més difícil. Fa tants i tants anys que les havaneres i l’estiu van de la mà que una cosa sense l’altra ja no té sentit. El poblet de Calella de Palafrugell, del Baix Empordà, des del 1966 que celebra la cantada d’havaneres més important del país.

La plaça de Port Bo s’omple de gom a gom el dia de la cantada d’havaneres. Fins a quaranta-mil persones s’hi han arribat a aplegar! Mentre els cantaires comencen a entonar les primeres havaneres la flaire del cremat s’estén per la plaça i arrodoneix la vetllada. Les havaneres són un gènere musical nascut a Cuba al segle XIX però que va triomfar a la península, sobretot a la costa catalana.

Des d’ONVAIG.CAT volem que puguis gaudir de la cantada d’havaneres i de l’estada a Calella de Palafrugell, per això t’hem preparat un cap de setmana farcit d’activitats perquè puguis escollir les que més t’agradin!

ESCAPADA EXHAURIDA

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!