Cantada d'Havaneres

Cantada d'Havaneres

Calafell (Baix Penedès)

Inici / Destins / Cantada d'Havaneres
Tancar

“El meu avi se'n va anar a Cuba a bordo del "Català" el millor vaixell de guerra de la flota d'ultramar. El timoner i el nostramo i catorze mariners eren nascuts a Calella de Palafrugell.” Qui no ha sentit a cantar aquests versos un capvespre d’estiu, a prop de la platja i amb un got de cremat a les mans. Imaginar-se l’estiu a la costa catalana sense cantades d’havaneres és d’allò més difícil. Fa tants i tants anys que les havaneres i l’estiu van de la mà que una cosa sense l’altra ja no té sentit. A Calafell, al Baix Penedès, cada any celebren una cantada d’havaneres que és tot un reclam tant pels turistes com per la gent de Calafell.

A dia d’avui, Calafell està format per tres nuclis de població: Calafell poble, Calafell Platja i Segur de Calafell. El nucli de la platja va néixer al segle XVIII quan s’hi van establir un grup de pescadors. Segur que aquests primers pescadors ja cantaven havaneres mentre la flaire del cremat s’estenia per la plaça. Les havaneres són un gènere musical nascut a Cuba al segle XIX però que va triomfar a la península, sobretot a la costa catalana.

Des d’ONVAIG.CAT volem que puguis gaudir de la cantada d’havaneres i de l’estada a Calafell, per això t’hem preparat un cap de setmana farcit d’activitats perquè puguis escollir les que més t’agradin!

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!