Camins de Bruixes

Escaldàrium Caldes de Montbui (Vallés Oriental)

Inici / Activitats / Camins de Bruixes
Camins de Bruixes

Què farem?

La bruixeria va ser un fenomen real durant el segle XVII. Durant aquest segle, moltes persones, sobretot dones, van ser jutjades i executades pel delicte de bruixeria.

Per a explicar aquests fets, ens hem de remuntar a principis del segle XVII, on a Catalunya s’hi va viure els anomenats “mals anys”, uns anys en què les sequeres a l’estiu, i els gèlids hiverns van malmetre molt a la població, que patia fam i greus epidèmies.

La gent va creure que aquests “mals anys” eren culpa del diable i de tots els seus seguidors, les bruixes i bruixots, i per aquest motiu hi va haver una gran persecució de la bruixeria.

D’aquestes pors, que tenia la població, en van néixer un gran nombre de llegendes, en les que s’explicava totes les maldats que les bruixes i bruixots podien fer a les persones.

Caldes de Montbui, que al segle XIV va esdevenir capital de la Vegueria del Vallès, s’hi van produir un seguit de procesos en els que es van jutjar i condemnar a mort un seguit de dones acusades de Bruixeria.

Des de COOLTUR us proposem un recorregut per aquest municipi per a conèixer, amb detalls, aquests processos així com els indrets on aquests van tenir lloc.

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!