Ball de Gitanes

Ball de Gitanes

Del 01 al 03 Març Sant Celoni i Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental)

Inici / Destins / Ball de Gitanes
Tancar

Parelles de balladors col•locades en fila, castanyoles a les mans i picarols als peus. Salten i ballen al ritme de la música interpretada per una cobla. Sabeu de què parlem? Els balls de gitanes són unes danses tradicionals típiques dels Països Catalans. A la zona del Camp de Tarragona i el Penedès es ballen per Festa Major i al Vallès per Carnaval. A Sant Celoni, per exemple, tenen un dels balls de gitanes més antics del país que està documentat des del 1767. Els balladors de la colla del Ferro fan el ball cada diumenge de Carnaval al matí.

A Sant Esteve de Palautordera el ball de gitanes va recuperar-se la dècada dels vuitanta i se sap que fa molts i molts anys que es balla tot i que no es coneix la data d’inici. El vell i la vella que participen al ball a Sant Celoni simbolitzen l’hivern i la primavera. En canvi, els de Sant Esteve Palautordera s’anomenen “nyitus” i són uns homes disfressats de velles.

Escapa’t al Baix Montseny, posa’t a primera fila de la rotllana de la plaça de Sant Celoni i de Sant Esteve de Palautordera per no perdre’t cap detall del ball de gitanes!

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!