Inici / Blog / 19a Festa del Bolet i el Boletaire - Seva, Osona
Últimes entradesLlistat d'entrades

03 Octubre /

General / 0 Comentaris

19a Festa del Bolet i el Boletaire - Seva, Osona

Prop de 20.000 visitants l'última edició demostren la importància d'aquesta festa. No te la perdis!

Si us poséssim un mapa de Catalunya davant sabríeu situar-hi el Montseny? El Montseny és un massís que es troba a cavall de tres comarques: Osona, la Selva i el Vallès Oriental. Els excursionistes i amants de la muntanya troben en aquest massís indrets ideals on perdre’s o, fins i tot, on fer el cim, com el Turó de l’Home o el Matagalls. Molts poetes, pintors i artistes han sabut trobar la font d'inspiració que necessitaven en aquests magnífics paratges. A la falda nord-oest d’aquesta muntanya hi ha un petit poblet que té un nom curt i curiós.

Seva és un poble que té un encant i una màgia especials. Els seus carrerons estrets i les cases de pedra captiven tothom qui s’hi perd. El municipi de Seva agrupa els seus gairebé 3.500 habitants en dos nuclis de població i algunes urbanitzacions. Tant si hi aneu a l’hivern com a l’estiu veureu que Seva mai descansa. A la primavera celebren unes caramelles enormes. Menuts, petits i grans, guarnits amb els vestits tradicionals catalans, recorren tots els carrers, places i les masies de Seva per ballar i cantar caramelles.Quan l’estiu ja espia des de la cantonada, el poble sencer s’aplega amb una candela o espelma a la petita ermita de Sant Antoni per celebrar la festivitat del sant. Diuen que si arribes a casa amb l’espelma encesa aquell any trobaràs parella. En ple estiu, Seva engalana els seus balcons per celebrar la Festa Major amb gimcanes per a petits i grans, concerts, balls de confeti, teatre, caminades nocturnes, “cadirades populars”, havaneres i ron cremat. I quan arriba la tardor... els sevadans i sevadanes omplen els carrers de tresors gastronòmics amb la Festa del Bolet i el Boletaire i més de 20.000 persones venen a visitar-los!

No només els carrers de Seva són encantadors. Els seus boscos espesos i frondosos conviden a fer-hi llargues passejades i, per què no, a conèixer les llegendes i històries que s’hi amaguen. Es diu que a la Creu del Carlí, hi ha uns forats a terra que tenen una creu marcada a dins i si es borra aquesta creu, l’endemà al matí torna a ser-hi. Qui sap si és cosa de les bruixes que viuen en aquests paratges, vora el riu Gurri. T'atreveixes a comprobar-ho?

Aquest municipi de la falda del Montseny té connexió directa amb les Grans Planes americanes on vivien els indis fa molts anys. Sembla mentida oi? Doncs a Seva hi ha un poblat tipi. Els tipis eren aquelles tendes còniques fetes amb pell d’animal on vivien els indis americans. Eren molt confortables i com que es muntaven i desmuntaven amb molta facilitat se les podien endur allà on anaven, ja que els indis eren nòmades. Si tens ganes de deixar-te seduir per la màgia de Seva i dels seus paisatges o bé vols conèixer de primera mà les històries i llegendes que els avis i àvies de Seva expliquen als seus néts i nétes t’esperem per gaudir d'un cap de setmana immillorable!

0 Comentaris

Deixa el teu comentari
El teu email no serà publicat ni divulgat. * És necessari omplir tots els camps.