La Corrida

La Corrida

Puig-Reig (Berguedà)

Inici / Destins / La Corrida

Diu la llegenda que era un gran amic dels animals. Quan se’n trobava algun de ferit, el recollia i el guaria. Això és el que precisament va fer amb un porquet. L’animaló per mostrar-li el seu agraïment va decidir acompanyar-lo durant la resta de la seva vida. Mai més el va deixar sol. És per això que es diu que és el patró dels animals de peu rodó i també dels animals domèstics. Encara no sabeu de qui parlem? Parlem de Sant Antoni Abat, conegut també com Sant Antoni del Porquet. A molts pobles de Catalunya se celebren festes en honor a aquest sant. En el cas de la localitat berguedana de Puig-Reig, aquesta festa s’anomena la Corrida.

La Corrida té més de tretze dècades d’història i gira entorn el món dels cavalls, els carros, l’embotit i productes elaborats del porc. Cada any s’escullen tres banderers per la festa: un pels cavalls, un per les mules i un pels rucs. És tradició celebrar curses de cavalls i raids durant la corrida. També es duen a terme espectacles de tir i d’arrossegament on es mostren les habilitats dels animals i dels seus amos. Un dels elements estrella de la Corrida és el joc de les cintes. Aquest joc es fa durant la cercavila i consisteix en què els genets dels cavalls han d’aconseguir endur-se unes anelles que pengen del capdavall d’unes cintes de colors mentre van muntant, sense parar.

Aprofitant la visita a Puig-Reig també podreu descobrir la història de les colònies tèxtils que en el seu dia van ser un dels motors econòmics del municipi i de la comarca.

Veure programaVeure programa
La Corrida Puig-Reig
La Corrida Puig-Reig
La Corrida Puig-Reig
La Corrida Puig-Reig
La Corrida Puig-Reig
La Corrida Puig-Reig

Vols allotjament?

Per quins dies voldries un allotjament?

No s'han trobat allotjaments per les dates seleccionades

Vols personalitzar la teva escapada? Vols fer un regal diferent?
T'ho posem fàcil... CONTACTA'NS!